nieuwe entree

Verbouwing vrijstaande villa te Helvoirt

Deze woning is door de opdrachtgever aangekocht met de achterliggende gedachte om het pand rigoreus te gaan verbouwen. Door de ligging op een zeer ruim bemeten perceel waren de mogelijkheden ook duidelijk aanwezig. Er is voor gekozen om de hoofdopzet te handhaven, de hoofdmassa met een aanbouw aan de rechterzijkant achter. Al vrij snel ontstond het idee om het gehele pand te onderkelderen, de fundering op putringen maakte dit ook mogelijk. Om het gehele pand is een nieuwe buitengevel geplaatst, met geïsoleerde spouw, het dak is geheel vervangen en de binneninrichting is, uitgaande van de bestaande indeling, op geheel eigen wijze vernieuwd. Aan de achterzijde is een ruime overdekte veranda geheel in de nieuwe stijl aangebouwd, waardoor de woning niet allen binnen maar ook buiten weer geheel voldoet aan de wensen van de opdrachtgever.