PR4433 Herinrichting Rabobank Posweg Brakel 1-02

Brakelsche Hoeve

Op het terrein van de voormalige RABO-bank aan de Burg. Posweg in Brakel wordt een totale herinrichting voorbereidt. De boerderij, waarin de bank was gehuisvest zal worden omgebouwd tot 7 appartementen. Het later aangebouwde bankgedeelte wordt verwijderd waardoor de boerderij weer z’n oorspronkelijke vorm terugkrijgt. Op de parkeerplaats aan de linkerzijde van de boerderij is een 2-tal woningen gepland, waarbij het ontwerp is uitgegaan van een z.g. boerenstal. Aan de Nieuwstraat komt ruimte vrij voor 2 vrijstaand geschakelde woningen met elk een geheel eigen uitstraling. Door de kleurstelling en materiaalgebruik van beide woningen duidelijk anders te maken ontstaan 2 aparte woningen. Dit bevordert de afwisselende sfeer van de Nieuwstraat. De invulling van het gehele perceel en binnenterrein ondersteunen het dorpse karakter van het hele gebied rondom de markt en de kerk.

voor meer informatie zie: Brakelsche Hoeve

bta-design